De eerste 4 weken zitten er op - Reisverslag uit Valencia, Venezuela van Martijn Mariska - WaarBenJij.nu De eerste 4 weken zitten er op - Reisverslag uit Valencia, Venezuela van Martijn Mariska - WaarBenJij.nu

De eerste 4 weken zitten er op

Door: Maris

Blijf op de hoogte en volg Martijn

20 Augustus 2013 | Venezuela, Valencia

Zo, de eerste vier weken hier zaten er afgelopen zaterdag op. Best snel gegaan eigenlijk. Tot nu gaat het hier eigenlijk best goed, beter dan ik had verwacht eigenlijk. Ik heb al wat mensen leren kennen, ben lekker met de taal bezig, ga zelf op pad door de weeks en kan me goed bezig houden en uiteraard is het ook fijn om samen te zijn en te weten dat dat voorlopig ook zo blijft. :-) Zou de befaamde cultuurschok nog komen?

Uiteraard mis ik jullie allemaal wel hoor, het is erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen dingen te ondernemen maar soms verlang ik wel eens naar lekker afspreken met de mensen die me door en door kennen. Straks lekker bijkletsen als wifi eindelijk up and running is, hopelijk rapido :-)

Afgelopen week ben ik met Eva (dochter van m'n lerares Spaans) naar de bios geweest, was heel gezellig. De meeste films hier zijn nagesynchroniseerd maar er zijn er meestal ook wel een paar die Engels gesproken zijn met Spaanse ondertiteling. Ik heb ook weer een paar nieuwe woorden geleerd die dag zoals bv lo siento (sorry). Toen ik mijn bak popcorn en het dienblad mee wilde nemen naar de uitgang viel de hele bak om... Oeps! Overal popcorn!

Zaterdag hebben Eva en Adrian (lerares Spaans) me twee Venezolaanse recepten geleerd. Arepa's en quesillo - lekker hoor!
Ik kreeg alles natuurlijk in het Spaans uitgelegd dus het is even afwachten of ik hetzelfde resultaat krijg als ik het de volgende keer zelf maak! Maar ik denk dat dat wel goed komt :-D

Zondag zijn we met collega's van Martijn op pad geweest met een boot. Marcel en Dirk van de heiploeg, Andre - die fixt een aantal machines deze week, Frits (vaste collega van Martijn) en Johnny (voorman). Johnny heeft samen met zijn vader een boot en wilde ons graag een dagje meenemen. Op het strand van Patanemo, dat is niet ver van Puerto Cabello, zijn we opgestapt en hebben we 45min langs de bergachtige kust gevaren. Hij bracht ons naar een strand in het Henri Pittier park (precies, dat park waar we vorige week gereden hebben). Mooi strand en lekker water, heerlijk. Uiteraard waren wij het 'centro commercial', zoals Johhny het noemde, voor alle strandventers haha. Een moeder en dochter kwamen langs voor massages en daar waren een aantal van de mannen natuurlijk wel voor te porren en ik ook moet ik bekennen. Nadat ze ons gemasseerd hadden zat hun werkdag er waarschijnlijk op, ze waren binnen :-) terwijl het voor ons helemaal niet zo duur was. Mooi geregeld zo.

Marieke en Thomas komen voorlopig nog niet terug, Thomas gaat namelijk eerst voor 4weken naar Cuba en dan blijft Marieke in NL.
Eind september komen ze dan weer hier heen, lijkt me gezellig!

Ik ga eens kijken of we al weer water hebben zodat ik kan douchen. Heb net even gesport in huis met iPad app - heel handig ;-) maar toen ik daarna onder de douche wilde springen kwam er geen druppel uit de kraan! Fingers crossend dus!

Liefs Maris

• 20 Augustus 2013 - 18:21

Josine En Marcel:

En.... lekker opgefrist of valt dat nog even tegen? Klinkt een beetje zoals bij ons de afgelopen dagen.... wil je wassen, is het water eraf, wil je internet, is er geen electra hahaha... maar bij ons was het van korte duur want dan hadden Mars of Fred het alweer aangesloten voordat je het echt ging missen. Inmiddels zijn de "vaklui" aan de slag, er wordt flink getimmerd en geboord en gezaagd.... ben heel benieuwd hoe het is als ik zo eens beneden een kijkje ga nemen, kijken of ik mijn eigen keuken dan nog herken?! Denk het niet.........

Fijn ook om te horen dat het je goed vergaat tot nu toe en dat jullie in de weekenden weer leuke dingen hebben gedaan. Klinkt erg aantrekkelijk om per bootje naar een strandje te gaan, hopelijk voor ons binnenkort ook een weekje eruit :)

Nou dikke knuffels voor allebei en tot het volgende contact maar weer! Kuzzz....

• 20 Augustus 2013 - 19:52

Wil En Jan:

Hallo Maris en Martijn,

Dank weer voor jullie up-date, weer mooi om te lezen en te vernemen, dat het goed gaat.
    De tijd gaat inderdaad snel, ga maar lekker door met inburgeren, dan vliegt de tijd.
    Benieuwd wat voor gerechten het zijn ?
    Weet je Maris, je bent al wel verschillende keren op pad geweest in de wereld en Martijn zeker ook, nu jullie samen op zijn, zal dat vast toch wel goed gaan ?
    Mooi dat het goed gaat onder elkaar en dat jullie met elkaar optrekken.
    Geniet van het leven.
    Hier draait het ook door en ook nog met mooi fris zomerweer.
    Houd jullie haaks en we zijn toch een klein beetje bij jullie.

Een knuffel en XXX,
    Groetjes, Wil en Jan,

Tabe`.

• 20 Augustus 2013 - 20:29

Mam En Hans:

Lieve Maris en Martijn,

Fijn om weer te lezen en zien hoe het met jullie gaat. Klinkt goed hoor, jongens. Fijn dat jullie ook samen van alles kunnen ondernemen. Ziet er goed uit dat Henri Pittier National Park. Zijn jullie nu alleen op het strand in het Park geweest? Dan heb je waarschijnlijk nog niet veel van de aanwezige dieren kunnen bewonderen, behalve de pelikaan dan. Het doet me toch een beetje denken aan Suriname. Galibi, weet je nog? Prachtige natuur hoor.

Heel leuk dat de collega's van Martijn uitstapjes met jullie maken. Zo kom je nog eens ergens. En je steunt de locale economie terwijl je er zelf ook van geniet.

Hoop dat je weer water hebt gekregen ;-).

Nou mop de rest staat/stond in de mail.
    Dikke knuffel van Mam en Hans

• 20 Augustus 2013 - 21:19

Marloes & Bouke:

Hey lieverds!

Wat fijn om te horen dat jullie al wel je draai hebben gevonden en dat het zo goed bevalt. Aan de foto's te zien vermaken jullie je goed. Het ziet er echt prachtig uit!! We kijken uit naar het volgende verslag :) Graag een foto met cocktails op het strand van jullie! :)

Liefs Marloes & Bouke

• 20 Augustus 2013 - 23:00

Ben&Suus:

Hola Maris y Martijn!

Como es? Aqui en nosotros casa esta muy bien! Como usted está acostumbrado, yo creo Kyra en Binck son usada aqui. :)

Zoo daar houd mijn Spaans weer even op! In het Nederlands babbel ik er wat makkelijker op los natuurlijk!
    Mmm heerlijk die stranden en die big smiles van jullie! Via FB kwamen de nodige kiekjes en avonturen ook al voorbij (super leuk) maar het blijft leuk om een beetje jullie avontuur mee te 'beleven' via deze site!
    Goed om te horen dat je al zo 'snel' gewend bent Maris! Ik dacht dat het wel een maand of twee zou duren, maar super fijn dat je al zo snel je draai hebt gevonden en lekker op pad gaat en je vermaakt! En heerlijk dat jullie samen zijn inderdaad! Kun je Martijn een beetje in de gaten houden dat hij niet TE hard werkt? In het weekend lekker op stap en ontspanning zal hem ook goed doen!

Zoals ik hierboven al probeerde te zeggen zijn Kyra en Binck hier denk ik net zo gewend als jij daar in Venezuela :) Ik denk ook fijn om te horen! :) Binck blijft wel verzot op de tuin van de buren, sterker nog zondag zat hij bij hun binnen toen ik nét even niet keek natuurlijk! Hopelijk reageert de buurman (eigenaar) snel en kunnen we over de erfscheiding (hek/struiken) een overeenstemming vinden en blijft Binck in zijn eigen tuin! Heel grappig hij had gister even een gek half uurtje en rende steeds de boom in! Dan bleef hij hangen en liep/sprong weer naar beneden. Nam weer een aanloopje en kwam een stukje verder. Nam weer een aanloopje en kwam weer een stukje verder! Heel grappig om te zien! En Kyra zit maar lekker naar de vogels te brabbelen, de scheet!

Benieuwd wat je deze week weer allemaal gaat doen, bakken en beleven! En wat er op het programma staat voor komend weekend! Ik heb een waterpolotoernooi in Hasselt dus Ben heeft het rijk alleen met de boefjes! :)

Tot het volgende bericht of Skype of mail of ... :)

Hasta Luego!!

Liefs!! xxx Ben Y Suus

• 21 Augustus 2013 - 11:42

Josien En Hans:

Hoi Maris en Martijn,

wat leuk om jullie verhalen te lezen. En met de foto's erbij van jullie uitstapje met de boot heb je het plaatje compleet. En heerlijk om mensen te leren kennen en daarmee af te kunnen spreken, zoals je bioscoopbezoek met de dochter van je lerares Spaans. Ik zie het voor me de bak popcorn all over the place. En dan zit er veel in zo'n bak he. Ook wel om te lachen, misschien niet op het moment zelf, maar later wel :).
    Hoop dat het waterprobleem thuis weer snel is opgelost voor jullie.
    Hans en ik hebben nu vakantie, eerst een week thuis en daarna voor twee weken naar Terschelling waar we een huisje hebben gehuurd. Honden mee, boeken mee, lekker lezen, wandelen en fietsen.
    En, we hebben al een tafeltje gereserveerd bij 't Golfje, een goed restaurant in Midsland. Google er maar eens op. Helemaal een goed sfeertje, en een uitstekende vrouwelijke kok.
    Zullen we ook maar het roer om doen?

lieve groet, Josien en Hans

• 21 Augustus 2013 - 12:04

Perryenjanny:

hey Maris en Martijn,

alweer 4 weken wat gaat dat snel he?
    We hebben afgelopen week de nieuwe buurvrouw op visite gehad (ben helaas haar naam vergeten), een lieve meid
    Ik heb ook gezegd als er wat is even bellen dan komen we aansnellen vanuit het niets op de fiets, ook door de mist als ze dat nog niet wist ,maar ligt er sneeuw dan duurt het een eeuw!! ha,ha
    Hey de katjes zijn echte avonturiers geworden bij je schoonzus he? gezellig bij de buurman op de koffie en af en toe een boompje klimmen, tegen de tijd dat je ze terug krijgt zijn ze klaar voor een triathlon, 500 meterover de afscheidingsschermen tussen de tuinen springen, 400 meter vrije slag in de sloot en 5 meter boomklimmen.
    Je bent naar de bioscoop geweest gaaf he? alleen nasynchronisatie? wonen er zoveel Duitsers in Venezuela dan?
    Maris leer maar lekker veel Spaanse gerechten het liefst gerechten met vlees zonder vis want op de Grachtmuur 4 houden ze wel van Internationale Haute Cuisine, zoals Mac Donalds, Burger King en Charlie Shiu.
    Eten op niveau zoals bij restaurant Joop Braakhekke liever niet kijk maar naar de naam zegt genoeg toch?

Strandje, varen, massage klinkt als het Paradijs, geweldig zullen we ruilen? jullie weer vertrouwd op de Grachtmuur 5 en wij op het strand van Patanemo (alles beter dan de Kooikerplas)

Heeft Martijn die 250 ton staal al verwerkt? ik stuur nog even 50 cementmolens (voor de vloeren storten) 250 ramen en 2 wenteltrappenen en dan is mijn toekomstige huis in Venezuela gereed toch? zeg maar dat ik bovenop mijn huis een helicopterplatform wil hebben en dubbele zonnepanelenen en een schotel kan ik ook meteen de nieuwe zender Fox ontvangen, geef Martijn maar een strakke deadline. ha,ha
    Geen water? en wij maar klagen over Vitens Watermaatschappij als er 1 seconde geen druppel uit de kraan komt, wordt meteen het hele callcentrum daar platgebeld.
    Nou Marisje en Martijn veel liefs van de buurtjes en geniet er lekker van daaroo want hieroo wordt het weer koud en gaan we over een maand weer de herfst in (vreselijk wat een ellendige periode en die winter ook). ben nu eenmaal een Indo heb altijd hekel gehad aan regen en sneeuw.

Selamat Tinggal, (betekent prettig verblijf)

perry en janny

• 22 Augustus 2013 - 14:51

Anneke:

Hola M en M,

Als je even wacht op jullie verhaal, krijg je er gelijk een heleboel verhalen bij en die zijn soms net zo leuk om te lezen!!!!Ik wist al van jullie uitstapje met de collega's van Martijn, maar het is leuk om ook de fot's erbij te zien. Dat zijn de leuke dingen die het een vakantiegevoel geven of niet?? Maris ik heb contact gehad met Mircya, moeten kijken welke avond het beste past en of Erna nou uiteindelijk ook met me mee gaat, anders ga ik alleen. De zomer is hier nog steeds niet voorbij,alleen de avonden worden wat frisser, ofschoon we morgen gaan BBQen bij de Tannen. Afgelopen vrijdag een dagje met de rolstoelen en de oudjes gewandeld, het was zulk mooi weer in Limburg.Ze hebben vast genoten maar dat laten ze ons niet merken.We hebben georganiseerd dat we 21 september hun verjaardag vieren, door de Louisazaal in VdP te reserveren. Daar is dan koffie/thee en zien we wel wie er langs komt, het kan dan een beetje verspreid over de dag aan komen waaien en er is daar meer ruimte met eventueel uitloop naar de tuin.Voel je niet verplicht om te komen haha, maar we zullen wel zorgen dat er telefoon is.
    Zo nu heb je er van ons ook weer een verhaaltje bij.
    Groetjes ook van Fred en geniet ervan!!!

Liefs Anneke

• 22 Augustus 2013 - 16:01