De tweede week - Reisverslag uit Valencia, Venezuela van Martijn Mariska - WaarBenJij.nu De tweede week - Reisverslag uit Valencia, Venezuela van Martijn Mariska - WaarBenJij.nu

De tweede week

Door: Maris

Blijf op de hoogte en volg Martijn

03 Augustus 2013 | Venezuela, Valencia

Hola familia y amigo's!
Como estas?

Het is erg leuk om al jullie reacties te lezen op ons eerste verhaaltje! Super dat jullie zo met ons meeleven en bv volgende keer mee gaan naar het strand - ik laat wel even weten wanneer we gaan tante Jo ;-)
En we blijven ook een beetje op de hoogte van wat jullie allemaal aan het doen zijn; werken, sla eten, met de trein op stap, met Kyra en Binck spelen etc etc.
En zelfs Oma leest mee!
Ook onze dank voor de les Spaans ;-)
De situatie op de Grachtmuur klinkt als een heuse wild Western maar gelukkig zijn Kyra en Angel er om de boel in het gareel te houden! En mocht je nog een extra machete nodig hebben moet je het even laten weten Perry, je kunt ze hier nl gewoon in de bouwmarkt kopen. :-)

Afgelopen weekend en week zijn we weer op pad geweest voor spulletjes voor in huis. Zo hebben we kleden en kussentjes voor de bank gekocht (zijn net iets te klein en glijden van die glibber bank af maar goed het is iig iets), lampen (er hingen in de woonkamer alleen peren met standje TL-buis, lekker gezellig...), een oranje BBQ (we blijven Hollands!) en tuinstoelen. Zo langzaamaan wordt ons huis steeds meer een thuis zoals jullie op de foto's kunnen zien.

Woensdag ben ik naar het tuincentrum gereden en heb ik plantjes, potten en aarde gekocht om de tuin op te fleuren en mijn kwekerijtje op te starten. Het komt dus goed Maarten :-)
De zaadjes zitten nu een paar dagen in de grond en in deze natuurlijke broeikas gaat het supersnel want de tomatenplantjes, salie, dille en peterselie komen al op!

Gister zijn we om half 5 opgestaan, even wat gegeten en om 5.00 gingen we de deur uit richting Puerto Cabello. Martijn deed namelijk mee aan de triatlon op de legerbasis, samen met twee oficieren van Ucocar. Martijn nam het eerste onderdeel, zwemmen, voor zijn rekening. Ze moesten van het eilandje tegenover de basis terug naar de basis zwemmen, door open zee! Vlak voor ze starten kwam er nog een megagroot container schip langs gevaren maar tijdens de wedstrijd had het leger gelukkig het vaarwater afgesloten!
Martijn tikte als zesde aan, een hele prestatie zo zonder training!
Captain Castillo nam het stokje over van Martijn en fietste als een gek zijn ronde en kwam als derde over de streep. Het hardlopen was voor rekening van Javier en hij kon de derde plek behouden! De heren hebben dus de bronzen plak weten te bemachtigen! Ik doe het ze niet na in dit klimaat.. In NL trouwens ook niet hoor :-)
Na de race ben ik even op de basis gebleven en heb ik een beetje kunnen zien hoe de werkdagen van Martijn verlopen. Ik heb ook kennis gemaakt met de werkploeg en even gebabbeld met de NL collega's. Om een uur of half 1 zijn we gaan lunchen in de kantine van Ucocar, wilde ik ook wel eens meemaken. Je raad nooit wat we vooraf kregen... Erwtensoep!!! Wel een iets dunnere variant dan onze Hollandse snert maar toch, dat smaakte wel. Hoofdgerecht was kip met aardappels en 3 schijven tomaat, niet slecht hoor. Captain Castillo en Admiraal Parra zaten bij ons aan een van de lange tafels dus we konden mooi Spaans oefenen.

Over Spaans gesproken, deze week heb ik drie lessen van anderhalf uur achter de rug. De lerares praat dan voornamelijk in het Spaans tegen me dus dat is flink aan de bak, maar wel leuk want ik merk dat ik steeds meer ga begrijpen en kan zeggen. Ik oefen ook in de winkels en met de mensen die we kennen hier, dat is soms wel stuntelen maar dat hoort erbij! :-)
Martijn heeft momenteel even geen lessen omdat het op het werk zo druk is maar dat komt wel weer, hij oefent iig wel elke dag met de werknemers.

Allemaal een fijn weekend toegewenst en zodra we wifi hebben laat ik het weten, kunnen we lekker skypen en facetimen. Gaat allemaal wat langzaam hier, manana manana.... :-)

Liefs M&M

• 03 Augustus 2013 - 11:25

Mam En Hans:

Lieve Maris en Martijn,
    Weer een heel leuk geschreven verslag. Met de foto's erbij krijgen we een goede indruk.
    Stoer hoor van Martijn, in open zee zwemmen, mij niet gezien - vis - vis - haai? - vis -.
    Leuk die foto's van de binnenkomst bij de basis en het trotse trio.

En jij, Maris, beleeft van alles. We volgen je tuin op de voet hoor. Hartstikke leuk dat je een groente-/kruidentuin aan het kweken bent. Onze tomaten staan, ondanks de hitte van de afgelopen dagen , 's avonds om 22.00 uur nog 32 gr!, nog steeds groen te wezen. Hmmm.

Die foto van jou als bananenboom trimmer is geweldig.
    Dikke kus van Mam en Hans

• 03 Augustus 2013 - 11:36

Anneke:

Hoi Mariska en Martijn,

Wat leuk om weer een verhaal van jullie te lezen en te weten dat jullie je daar aardig goed vermaken. Proficiat Martijn met je brons!!!En Mariska dat zal helemaal goed komen met die tuin!!We beginnnen er steeds meer naar uit te zien om het in werkelijkheid allemaal te komen bekijken. Fred roept al tegen iedereen dat we in januari naar Venezuela gaan haha. Maar ik wil eerst een woordje Spaans spreken hoor!
    We hebben hier weer een ontzettend warme week achter de rug met als hoogtepunt gisteren ruim 35graden. We hadden een eetafspraak in Driebergen en zijn daar op de fiets in bloot shirtje/korte broek naar toe gegaan, zonder vestje of iets mee te nemen(0nhollands)en hebben eindeloos tot in de late uurtjes op terrasjes gezeten.Om elf uur was het nog steeds 35graden!!!!De fietstocht terug naar Odijk gaf niet eens verkoeling. Ook vandaag en komende week zomer!! We wennen er wel aan.
    Na volgende week gaat de klus van de keuken bij Josine beginnen en hopelijk is het wat minder warm.
    Nou, tot de volgende keer, fijn weekend,
    Liefs Anneke

• 03 Augustus 2013 - 21:38

Papa/Ger & Wilma:

Hoi Maris & Martijn,

Leuk om jullie belevenissen uit Venezuela te lezen. Martijn gefeliciteerd met je 3e plaats, een mooie prestatie samen met de twee kapiteins. Martijn, in open zee zwemmen zal wel heel iets anders zijn als baantjes zwemmen in een zwembad?

Het huis gaat er gezellig uitzien met alle aankopen die jullie gedaan hebben. Maris, uit het verhaal is wel op te maken dat je goed aan het inburgeren bent door de Spaanse lessen en contacten op de basis en in de winkels.

Zoals je van Mama/Hans en Anneke hebt gelezen is het op dit moment warm in Nederland. Met de warmste dag zijn we niet buiten geweest. Binnen was het aardig vol te houden. Vandaag het behang er af gehaald in jouw kamer en maandag een nieuw behangetje er op. Wellicht is een potentiële koper hier van onder de indruk.

Wij wensen jullie een goed weekend en tot de volgende keer.

Liefs en kus,

Papa/Ger & Wilma

• 04 Augustus 2013 - 10:32

Mars&Joos:

Hola!

Wat ziet het er gezellig uit in jullie huis! Echt dat wordt wat, dat kunnen we vanaf hier wel zien! Leuk hoor, deze week was ook uitgelezen bbq weer voor in het Haarlemse achtertuintje, dus onze "grijze" deed het weer prima :)

Ben ook wel jaloers op broeders hoor, ff naar een eiland op en neer zwemmen zonder training...pfff!! Top gedaan, bro! Ik kom niet verder dan 20 minuutjes rustig fietsen (buiten & zonder zijwieltjes ;)) en het wandelen gaat ook steeds beter, zwemmen heb ik nog niet gedaan.... zou wel lekker zijn met dit HETE weer hier in NL. Niet normaal hoor, de binnen thermometer tikt regelmatig nu 29 of meer graden aan en dan is thuiswerken best pittig hahaha.... maar goed we kunnen ons nu in het zweet gaan werken voor de Keuken-Klus! Het voorwerk is gestart, Mars is druk met de echte klussen, ik beperk me tot het inpakwerk en uitzoekwerk :D goed verdeeld toch?! ;)

Ben benieuwd hoe het vordert met het Spaans, maar klinkt wel als de beste leerschool zo! Dus eerdaags moeten wij Google-translate aanzetten om de updates te lezen, dat gaat dan natuurlijk volautomatisch in het Spaans als je dat zo snel leert! ;)

Hele dikke knuffels en tot snel weer, xxxx
    Mars & Joos

• 04 Augustus 2013 - 23:56

Perryenjanny:

lieve Maris en Martijn,

Fijn dat alles zo lekker loopt en jullie je huisje al naar eigen smaak hebben kunnen inrichten.
    Maris echt super dat je alleen naar de stad bent geweest en hebt gereden, ik benoem jouw dan ook tot
    "Venezulaans Coolste Female " van de maand Augustus 2013.
    Zie ik daar tot mij ngrote verbazing dat jullie "Erwtensoep" hebben gegeten? 37 graden celsius en dan Erwtensoep? zitten jullie wel in Venezuela? wat zijn het dan een stelletje Copycats die Venezulanen, daar kunnen de chinezen nog een puntje aan zuigen qua kopiëren, hebben ze toevallig ook 4 uur cup-a-soup?
    Wow Martijn 6e met zwemmen, echte Die-Hard, ik zwem vanaf de steiger naar het riet aan de overkant en doe daar al 8 uur over.( wel even een tussenstop inlassen bij de waterlelies in het midden).
    Wel dat strand ziet er heerlijk uit en dan daarbij dat klimaat, barbequetje (oranje natuurlijk) 3 kilo runderlap erop en jeremy de kok van Rob's grote tuinverbouwing kan inpakken met zijn varkenshaasje van 500 gram.
    Spaans gaat ook al de goede kant uit en hopelijk is die vaargeul volgend jaar uitgebaggerd en de haven klaar, want ik heb een 2e hands bootje op de kop getikt voor weinig, moet alleen nog even worden opgedregt,
    hij heeft al een naam, ik geloof "De Titanic " of zoiets.
    Op de Grachtmuur is alles OK, we hebben infrarode nachtkijkers aangeschaft en amerikaanse drones die
    real time boven Grachtmuur 5 cirkelen.
    Maris en Martijn we gaan aftellen nog 16 maanden, 12960 uur, 777600 minuten en 46656000 seconden en jullie zijn weer terug in holland.

nou hoor ik jullie denken, en we gaan nog niet naar huis nog lange niet, nog lange niet.
    zou ik ook doen met zo'n tropische locatie en zo'n Villa in Venezuela.

Hasta La Vista buurtjes

• 05 Augustus 2013 - 16:42

Wil En Jan:

Hallo Mariska en Martijn,

Hier zijn wij ook weer even, leuke mailbrief hebben jullie weer geschreven.
    Mooi om te lezen, als jullie daar weer vandaan komen,
    kun je er wel een boek mee vol schrijven.
    Jullie maken daar heel wat mee en jullie burgeren al lekker in daar.
    Jullie zijn een stoer paar daar, gewoon doen !
    Fijn dat het goed gaat.
    Je hebt wel goodwill opgebouwd Martijn, met mee te doen aan die triatlon.
    Goed van je en dan ook nog eens met elkaar de derde plaats te veroveren, shappoo !
    Mariska, volgens ons heb je zo het spaans onder de knie, onder de mensen daar,
    leer je het snelst en je gaat het niet uit de weg, top hoor.
    Ook fijn dat we een verslag van Martijn over het werk krijgen met foto`s, kunnen we de voortgang mooi volgen en via de foto`s hebben we enig inzicht.
    Jomgens vermaak jullie, werk ze, heb het goed en zorg goed voor jullie zelf.

Groetjes uit Doetinchem,
    Tabe` Wil en Jan.

• 06 Augustus 2013 - 21:30

Marloes & Bouke:

Hey lieverds!

Goed bezig hoor! We lezen met veel plezier jullie verhalen en ervaringen en het voelt echt alsof we er zo een beetje bij zijn. Huis ziet er gezellig uit! En je had ook een paar leuke huisdieren zag ik op FB ;) Cool van Martijn! Had niet anders verwacht dan dat hij een goede prestatie zou leveren.

Nou geniet van alles en we kijken uit naar het volgende verslag! Niet in het Spaans want dan snappen we er geen reet van ;)

Dikke kus Loes & Bouk

• 07 Augustus 2013 - 23:26

Ben&Suus:

Hola chica y chico!

Como es? Muy bien todo aqui?
    Hmm ik moet mijn Spaans maar weer eens gaan afstoffen als het bij jullie vlotjes gaat dan kunnen wij hier inderdaad binnenkort de berichten in het spaans gaan verwachten dus! Leuk hoor! Straks lijken jullie bijna native speakers!

Super goed gedaan bro! Speel je volgend seizoen ook een potje waterpolo met mij mee dan? :) Zou leuk zijn! En blijkbaar heb je ook in het water veel talent! Al was je vroeger natuurlijk al een flinke waterrat! :)

En Maris toen ik de foto's van jullie appartement zag herkende ik gelijk jouw stijl erin! Hihi de kleuren en combinaties en accesoires helemaal a la Maris, voor zover mogelijk natuurlijk daar in Venes!

Leuk om iedere keer een bericht van jullie te lezen, ik merkte na het eerste verhaal dat ik al 'uitkeek' naar het volgende verhaal! En vanavond heb ik hem voor de tweede keer gelezen :) Leuk, want zo zijn jullie ver weg, maar toch ook een beetje dichtbij!

Binck en Kyra hadden vandaag een 'zware' dag, want na al het mooie weer van de afgelopen weken hadden we vandaag een en al regen, dus wilden ze niet naar buiten. Naja, ze WILDEN wel!!! Meer dan graag! Maar eenmaal buiten en een paar druppels op hun kop VLOGEN ze weer naar binnen! Zo ging dat de hele tijd. Dus waren ze elkaar binnen lekker aan het klieren :) Soms moet ik erg aan Tijn en mij denken als ik die twee boeven samen zie stoeien/spelen! Wij konden ook altijd het ene moment lief doen tegen elkaar en het volgende moment zitten/liggen te stoeien! hihi

Benieuwd wanneer jullie Skype het doet! Dan kunnen we een keer in real time kletsen en kunnen de boeven even komen zwaaien achter de flaptop!

Liefs en zie nu al uit naar het volgende verhaal!!

Dikke kus xxxx Ben & Suus

• 09 Augustus 2013 - 22:14

Fred:

Hallo pioniers! Nog steeds op ontdekkingsreis?
    Wat een mooi adres hebben jullie zeg, ik ken het al bijna uit mijn hoofd. Ik ben het op de kaart gaan opzoeken. Maar dat is in die spaghetti van straten in Valencia onbegonnen werk!
    Kunnen jullie wat herkenningspunten in jullie wijk aangeven? En de hoofdroute, waar jullie Avenida aan ligt? Dan kunne we jullie casa via google vinden. En jullie dus ook een beetje in de gaten houden!
    De marinebasis in Puerto Cabello hebben we wel kunnen vinden, dat is natuurlijk een stuk eenvoudiger. Zit jij met je site op de landtong? Zo ja dan lijkt het of je die per boot moet bereiken of met een grote boog er naar toe moet.
    In Odijk is de hitte weer voorbij. Gelukkig maar, want de komende dagen moet ik gaan klussen, keuken van Josine en Marcel slopen en leidingen verleggen....
    Verder gaat hier alles zijn gewone gangetje.
    Groetjes van pa en ma.